Folk och fä ligger numera i lä

Jag ska försöka förklara så bildligt som möjligt.   Såhär sitter folk på tunnelbanan (Alla sittstilar är unika och jag uppmuntrar folk att fortsätta sitta som de gör)  ja, jag generaliserar rätt grovt:

1. KTH-Japanen - Ihopslutna ben med en ryggsäck i knät omfamnad av ett par regnjacksbeprydda armar. koncentrerad blick framåt

2. Fashion-killen-på-väg-till-götgatanuppgången-vid-Slussen  -  Benen i kors, nonchalant blick som så diskret som möjligt försöker stryka över medpassagerarna för att granska deras accessoarer, en avslutande kort nick bakåt med huvudet då han konstaterar att det är HAN som i särklass lyckats klä sig bäst i vagnen. Tro mig man ser vad du tänker...

3. Fotbollskillen med snaggad frisyr - Han sitter ohyggligt bredbent! Så bredbent att han tar upp 1,5 säten. Om man rotar riktigt kuklångt ner i de genetiska arven kan man se klara tecken på att det här beteendet har att göra med att fotbollskillen egentligen bara vill visa upp sig så mycket som möjligt för de andra i vagnen. Han har en ganska arg blick och luktar i 3 av 4 fall öl, urin eller svett.

4. Hip hop-killen/tjejen - Den här stilen är snarlik fotbollskillens. Något pösigare klädesplagg med en final touch av Tommy Hillfinger´s 94'  spraydeodorant. Några stildrag hos hip hop-killen/tjejen är att han ofta tillfogar ett gung eller en svängrörelse med huvudet i takt med med någon skön R'n'B-dänga. ibland händer det att hip-hopparen inte ens lyssnar på musik men gungar med huvudet ändå.

5. Övre medelklass svenson - Ständigt blicken riktad mot displayen på sin nya sony ericsson, undviker all ögonkontakt, rättar till slipsen med 5 minuters intervall under hela resan. Avslutar färden med att resa sig innan tåget hunnit bromsa in så att han inte gör en osmidig "exit".


RSS 2.0